Kata Tak Rindu

Kata Tak Rindu➠ Kata Tak Rindu Ebook ➦ Author Siti Nur Dhuha – Oaklandjobs.co.uk Kerana kecewa kekasih hati ber­kahwin dengan gadis lain Zafia mendaftar diri di Agensi Mencari Jodoh Niat hatinya hanya satu ingin membalas dendam terhadap bekas ke­kasihnya Shahril Tanpa berfikir p Kerana kecewa kekasih hati ber­kahwin dengan gadis lain Zafia mendaftar diri di Agensi Mencari Jodoh Niat hatinya hanya satu ingin membalas dendam terhadap bekas ke­kasihnya Shahril Tanpa berfikir panjang Zafia terus menandatangani surat per­janjian tanpa berjumpa ter­lebih dahulu dengan bakal suamiSetelah berjumpa Aezwan lelaki yang dikenali melalui Agensi Mencari Jodoh Zafia mula berubah fikiran Tidak mahu meneruskan perkahwinan Namun Zafia tidak dapat mengelak dari berkahwin dengan Aezwan kerana Kata Tak PDF or telah terikat dengan perjanjian yang telah ditandatanganinyaPerkahwinan berlangsung juga Zafia dan Aezwan terpaksa menjalani hidup berumah tangga Tiada keserasian membuatkan mereka berdua sering bergaduh Suaminya terlalu berdisiplin pagi pagi lagi sudah bangun dan mengemas rumah Sedangkan Zafia matahari terpacak di ubun ubun masih terbongkang tidur Bekas kekasihnya Shahril mula mengganggu rumah tangga Zafia Dia tidak serasi dengan pasangan hidupnya Bila Aezwan dapat tahu dia mula berasa cemburu kerana telah timbul bibit bibit cinta dalam hatinya Aezwan berjumpa Shahril tanpa pengetahuan Zafia Berlaku satu insiden yang tidak diingini Apakah insiden itu Kekal ke rumah tangga Zafia atau dia balik semula pada Shahril Bagaimana pula dengan Aezwan Mana satu pilihan Zafia“Fia tak berzina Fia sudah berkahwin Aril”– ZAFIA“Hari ini abang bahagia sangat sebab apa yang abang nak abang dapat Fia dah jadi milik abang”– AEZWAN. 3 2020#KataTakRindu #SitiNurDhuhaBila menyebut tentang novel daripada penulis ini saya kira tidak perlu diulas lebih Untuk pembaca yang mengharapkan sebuah karya yang betul betul menyengat novel Kata Tak Rindu ini saya kira belum mencapai tahap itu TapiNovel Kata Tak Rindu ini saya kira lebih tersusun berbanding novel yang pernah saya baca hasil tulisan penulis Walaupun saya kira ada beberapa bab tertentu yang tidak perlu pun diwujudkan kerana membuatkan rasa lelah membaca tapi ini usaha penulis Apa apa pun karya ini masih boleh dihadam jika anda dalam keadaan 'tenang' I have A LOOOOOT to rant but because this book is from 2013 let's just keep it at that Kotlah perubahan zaman preference yg mempengaruhi fikiran AK kn Kalau ada sesiapa nk baca buku ni tahun 2020 akn dtg I can only wish you good luckNonetheless hoping buku baru dari author tkkn camni lg All the best author Pertama tama aku ni bukanlah kaki buku jauh sekali kaki novel Tapi jujur aku tak pernah baca buku seteruk ni Ambil masa sebulan untuk habiskan bacaan Dalam tempoh itu berkali kali batin aku terseksa untuk teruskan bacaan dan beberapa orang jadi mangsa punching bag aku melepaskan geram Aku cuba untuk tidak menghukum menilai sehingga habis menelaah satu buku ni Jadi dengan sangat terpaksa aku habiskan juaAku tak bermaksud pun untuk buat serangan peribadi kepada so call novelis ni dan terkejut bila tahu ini karya ke 6 penulis Ada juga terfikir mungkinkah aku patut telaah tiga lagi karya beliau untuk mengenal lebih dalam bentuk penulisannya? tapi dengan pengalaman buku ni dengan yakin aku akan katakan tidak Cik Dhuha sayang cik sebenarnya tersangatlah banyak idea hinggakan buku ini hampir termuntah dengan plot plot antiklimaks yang mematikan cerita Fokuskan kepada 4 5 plot penting dan cuba kembangkan Bukannya sumbat semua permasalahan dan terlupa untuk fokus kepada nuansa romansa pada watak utama Semua watak tiada lansung nilai 'common sense' dalam merespon sesuatu situasi Pemeran utama yang lembik dan hampir tidak berguna sentiasa perlukan pertolongan orang lain untuk bangkit Jalan cerita meleret leret dan sangat tidak realistik Lawak lawak yang sangat hambar bagi aku yang sepatutnya mudah terhibur ni Penggunaan kata yang terlalu berhati hati takut menggunakan istilah istilah baru atau dalam bahasa kasarnya bahasa kelas rendah Bagi aku buku kali ini bukan karya tapi hanya naskah yang dipenuhi dengan tulisan kata Sudah terlalu banyak komen negatif yang aku coretkan di sini Akhir kalam teruskan menulis dan buktikan aku salah sebuah novel yg bagi saya x menarik sungguh i don’t know why rasanya pernah baca other naskhah dr novelis ni xde la bosan sgt but this novel sorry to say membosankan novel ni antara kesemua novel siti nur dhuha yg plg sy suka ada kelainan di novel ni jln cerita yg lebih menarik sy cuba mencari kelebihan novel ni dr karya beliau yg lain ternyata ada kelebihan tersendiri wlupun bgitu bnyk dugaan dan cabaran xberapa menarik Didn't manage to finish the story again the plot is not realistic only read it if you like this type of stories Kurang umphh Spoilers Alert WarningI usually do not read and rant but this novel made me want to Author sort of had a good idea tentang premis am cerita ini Tetapi plot development characters development back story simply said just the whole flow of the story revolving Aezwan and Zafia was just poorly written Honestly I could not even finish the bookPlot is too rushed characters are poorly developed dan paling penting masalah silam kedua watak utama ni dimuntahkan macam itu sahaja dalam 2 3 muka surat Haih macam nak letak ikan baru dalam akuarium kenalah letak slow slow step by step Tak boleh pakai campak je Tak logik sebab masalah silam kedua watak utama ni ie Aezwan dengan Datin Norbaiyah and Zafia dengan Shahril yang ni I could not care less sebenarnya agak complicated Bayangkan kedudukan Aezwan; di mana you have been jilted by your own mother for money duped by the love of his life also because of money and semuanya macam diceritakan dekat a total stranger that you dislike ie Zafia dalam satu page Perbuatan yang agak kontra dengan karakter Aezwan ni diwajarkan after that dengan ayat author which I paraphrased from the novel Entah kenapa aku terasa senang dengan perempuan ini Plot yang sangat dipaksa nampaknyaAnd come on baru first day kahwin dah mengaku cintakan isteri? Tak ada langsung babak babak yang boleh wujudkan percintaan dalam tempoh masa diorang berjumpa kali pertama sampai kahwin trust me it's not that long a time because kahwin paksa? kan Kalau mengaku attracted I would still understand Cinta itu kompleks dan mendalam dan patut dikembangkan dalam cerita ini sebegitu Janganlah abuse the storyline sebegini rupa Cik Dhuha sayangThey said readers would be rofl by the first 5 chapters Saya dah sampai chapter 28 dan sejujurnya tak kelakar Scene2 memalukan ada tetapi bukan sampai gelak tergolek golek atas katil And I stopped reading entirely because the main heroine tidur dengan nasi? dalam mulut I was speechless Ini bukan 'comot' tapi disgusting Apabila husband dia tegur heroine boleh marah sebab the husband nak 'change' dia like whaaaa Jujur tolonglah berubah Saya boleh tolerate watak heroine yang rude macam dalam My Love From The Star tetapi bukan heroine iniWalaubagaimanapun ini hanyalah pendapat budak hingusan macam saya yang terlalu kecewa dengan buku ini Diharapkan pembaca lain tidak terlalu terkesan dengan kekecewaan saya One man's trash is another man's treasure