Alamak lagi lagi dia

Alamak lagi lagi dia[Epub] ➣ Alamak lagi lagi dia ➤ Mazni Aznita – Oaklandjobs.co.uk The Loser gelaran yang tidak pernah dimahunya Namun kerana sekeping surat dia menjadi mangsa buli di sekolah Trauma dengan seorang insan bernama Idham Hariz di zaman persekolahannya membuatkan Syafika The Loser gelaran yang tidak pernah dimahunya Namun kerana sekeping surat dia menjadi mangsa buli di sekolah Trauma dengan seorang insan bernama Idham Hariz di zaman persekolahannya membuatkan Syafika tidak pernah punya teman lelaki walau asyik blind date dengan lelaki lelaki berbeza Nadim Ammar si Pianist yang selamba keras kepala tetapi punya prinsip tersendiri tentang cinta Bertunang dengan Emilia anak Tan Sri Jabbar bukan atas kerelaan hati Kes silap masuk khemah di tempat memancing mempertemukan si Loser dan si Pianist ini Syafika dengan perangai A Nadim dengan perangai B Syafika gadis kerek bagi Nadim Nadim Alamak lagi PDF/EPUB ² lelaki poyo menurut tafsiran Syafika Tapi antara pro dan kontra anehnya mereka sering bertemu Dan seperti kisah kisah cinta yang lain bertemu itu maknanya berjodoh Berjodoh itu maksudnya cintaSyafika masih tidak yakin Bila soal cinta berada di pasak hati dia seperti gadis bingung Tapi si Pianist itu sudah mencuri hatinya Namun bila cinta mula bersemi Idham muncul kembali mahu mencuri hati Syafika yang dahulu dibuli dan dikeji Siapa yang akan Syafika pilih Lelaki di masa lalu atau masa kininya Lalu siapa yang harus dicuri cintanya Cinta si Pianist yang cool atau cinta si kaki buli yang tampanNadim berhenti layan saya macam saya ni anak kecil boleh tak Saya ni lebih tua daripada awak SyafikaDatang bulan ke Asyik nak marah aje Awak sedar tak kita kerap sangat bertemu Dalam seluas luas alam ni saya asyik nampak awak Awak pun kerap bertembung dengan saya Macam perfect match from heaven kan Nadim. 25 star ajePenat lelah letih Semua ada Buku yang paling lama ambil masa untuk dihabiskan dalam tahun 2013 HaishhhhhhAntara buku yang teruja untuk dibaca sebenarnya sebab KChik suka sangat dengan penulisan penulis ini Karya beliau sebelum ni memang kena dengan selera KChik Tambah lagi ada unsur unsur thriller gituTapi entah kenapa kisah Syafika Nordin Cika dan Nadim Ammar Aaziz Nadim ini susah sangat KChik nak hadam Walaupun pertemuan pertama tu penulis cuba untuk menjadi ia sebagai satu pemangkin kepada perjalanan plot yang seterusnyaKisah yang masih klise sebab Puan Bahyah yang terlalu memaksa Cika berkahwin sehingga sanggup memaksa Cika memenuhi blind date yang diatur Sikap Puan Bahyah ni memang nampak ekstrem pada mata KChik Walaupun Puan Bahyah ni cikgu tapi tahap kekolotan dia tu memang tinggi la kotCika pula sebab terlalu trauma dengan kisah pahit zaman sekolah Dia sanggup tak berhubungan dengan semua lelaki kecuali rapat dengan babah dan abangnya Ubek Dia ada kisah pahit yang dipendam sendiri tanpa diketahui keluarganya Raizana kawan baik Cika sejak zaman sekolah ni la yang menjadi punca kenapa Cika mengalami zaman pahit tu Tapi sebab masa tu masih anak remaja dia tak ada kekuatan untuk mengakui bahawa surat cinta untuk Idham Haariz tu dia yang punyaPertemuan demi pertemuan antara Cika dan Nadim yang penuh dengan peristiwa yang luar alam Sikap Nadim yang suka memprovok dan Cika yang mudah naik angin memang selalu melatari perkelahian mereka Nadim ni walaupun muda berbanding dengan Cika tapi sikap dan kematangan dia lebih terserlah Tapi dia juga ada kisah luka yang dipendamMemang sedikit kecewa sebab lambatnya KChik nak rasa teruja bila baca karya ALLD ni Dah nak bab bab terakhir baru rasa teruja nak baca Kadang kala KChik rasa gambaran yang penulis garapkan terlalu ekstrem untuk sesuatu peristiwa seperti pertengkaran Cika Emillia dalam tandas Jumbo Jeep tu sampai berguling dan basah lencun Entah la tak dapat nak bayangkan bila minda dah dikuasai hasutan syaitan kanAda juga terselit kisah Kojee Anabella dan Nenek Puteh dari karya penulis yang diterbitkan sebelum niTapi ALLD tak mematahkan semangat KChik untuk dapatkan karya penulis sebab KChik tahu aura thriller memang best kalau Mazni Aznita yang tulis Dah lama buku ni terbiar dalam almari Bila dah pegang payah pulak nak lepas Semakin lama baca semakin nak tau kesudahan ceritanya Dekat dekat nak habis meleleh jugak la airmata ahaha sweet couplewalaupun Cika lebih tua dari Nadim tp still nmpak Nadim tu lebih matang dari Cika Cika pulak perangai yg agk kebudakan walaupun dah umur 28tahunmereka mcm saling melengkapisape yg rindukan Kojie Bella mereka ada kat dlm cerita nihehenenek Telangkai pun ada tak layak nak beri bintang sebab tak habis baca Novel cinta romantik bukan thriller Alaaaa muka tak puas hati Sebenarnya rindu nak baca karya thriller daripada penulis ini Seperti yang aku bilang tadi ini kisah romantik Kisah cinta yang santai dan senang hadam Buat para pembaca novel cinta Melayu pasti akan suka dengan yang ini cuma mungkin bila sudah terbiasa dengan garapan novel penulis aku jadi lebih demanding atau mungkin juga novel ini dibaca dalam keadaan aku yang uzur maka ia juga mempengaruhi mood membacakuApa yang aku suka 1 Perhubungan antara isi keluarga Suka dengan gaya Cika dan abangnya Begitu juga dengan Nadim Zakri Orang yang paling dekat dengan kita pastinya keluarga kan? Dan itu menjadikan aku senang sekali2 Isunya mangsa buli Tak pernah alami situasi seperti ini dan kalau ada tolonglah pantau Kasihan mereka Tetiba teringat filem Buli3 Cika karakter yang tak mudah mengalah Dari si ugly duck jadi swan Sweet Tapi traumanya pada kejadian bulinya buat dia ‘buta’ akan rasa hatinya 4 Watak Nadim cool Tak habis belajar lepas tu patah hati sebab kekasih meninggal jadi mana istimewanya? Mungkin kerana dia punya tahap kesabaran yang tinggi untuk menghadapi sikap diktator ayahnya Oh Aku tau aku suka dia sebab dia pandai main piano hahaha5 Watak watak pembantu yang menggerakkan cerita Aku suka adanya Zakri dan Ubek Buat cerita ni funny Tuan Aaziz tu walaupun menjengkelkan aku tapi auranya buat aku sabar meneliti tiap halaman untuk tahu kenapa dia begitu mengawal susun atur hidup Nadim Dan yang aku tak gemar sangat 1 Sikap ibunya yang seorang cikgu itu Pn Bahyah Adoiii ada lagi ya ibu ibu yang sebegini? Mungkin ya seorang ibu mahukan yang terbaik untuk anak gadisnya tapi urusan jodoh biarlah Allah yang uruskan 2 Adegan tarik tali Cika Nadim Masa Nadim dah cakap ‘ya’ jangan tangguh tangguh lagi Memanglah faktor usia memainkan peranan tapi kalau si muda itu pilihan jantung hati jangan dilepaskan wink3 Idham ni nak haba mai sikit na Hang kalau suka kat marka tu ce buat perangai senonoh sikit HaihhKeseluruhannya masih tak dapat menandingi perasaan jatuh cinta pada Kojie Anabella Eh? Mereka ada tau dalam novel ni Tapi ya sebagai peminat MA karyanya ini tidaklah mengecewakan Masih berbaloi untuk dihadam apatah lagi dengan adegan yang ada masanya tak disangka sangka Apakah tu? Ha sila sila baca sendiri D Yup saya suka citer niTak de adegan yang perlu peluk peluk cium ke tapi sangat sangat manis Asik asik dia Pi mana mana jumpa dia ni jugakSekali Dua kali mungkin kebetulan Tapi kalau dah setiap kali itu namanya takdir Nadim n Cika 45Suka dengan cerita niwalaupun Nadim lebih muda dari Cika tapi disebabkan Nadim lebih matang dan Cika yang macam kebudak budakan sikit jadi perbezaan umur tu taklah nampak sangatDan saya suka dengan kebetulantakdir mereka yang asyik terjumpa dan terserempak tutengok tajuk novel pun dah boleh agak sekerap mana mereka TERjumpaseolah olah di mana ada Cika di situ ada Nadim dan sebaliknyaMungkin bagi orang lain novel ni biasa2 je tapi bagi saya novel ni bestnovel cinta kak mazni aznita yang paling saya sukapernah baca Sayangku Casper dan Lelaki Itu Untukku tapi ALLD ni paling best kot among these 3note cinta yang dimaksudkan adalah cinta dan kekeluargaan semata tanpa melibatkan babak aksi fantasi supernatural spy dan sebagainya macam venom suria kasihku arina dan spy hati dari Chantilly nak letgo novel ni rm17 inclu pos jika berminat terus ws ke 0169630958best saya suke sangat sbb pertemuaan mereka yang kelakar sedih menyakitkn hati n remontik sedikit btw cerita yang sgt cutemaafla saya x reti nk komen pasal buku hehhe tapi mmg best novel ni awesome