Ada Madu Ada Racun

Ada Madu Ada Racun❮KINDLE❯ ❧ Ada Madu Ada Racun ❄ Author Adnil Zaff – Oaklandjobs.co.uk Apa yang berlaku tahun dulu I tak boleh cerita pada you Kerana daddy dengan abah yang berhak untuk membuka cerita tu kalau mereka mahu macam tu Cerita lama Ya Cerita lama itu yang menemukan mereka sa Apa yang berlakutahun dulu I tak boleh cerita pada you Kerana daddy dengan abah yang berhak untuk membuka cerita tu kalau mereka mahu macam tu Cerita lama Ya Cerita lama itu yang menemukan mereka sampai ke alam perkahwinan yang tidak seindah perkahwinan yang lain Cerita lama itu masih tergantung sehinggalah mereka diketemukan dan dikahwinkan oleh orang tua mereka Semuanya kerana cerita lama ituBagi Nur Azlyn Isabel, dia reda menerima aturan Ada Madu PDF or ibu dan ayahnya kerana menyedari kuasa di tangannya amat terhad Dengan budi yang tidak mampu dibalas, sudah tentulah dia tidak mampu untuk berkata tidak Namun, hidup tidak semudah yang dibayang Kebencian suami dan tohmahan lelaki itu kepadanya benar benar menguji diri Puas dia bersabar, namun kesabarannya tiada harga Ahmad Rafael Johan, tegar sekali membaja ego di hati Apa yang dia tahu dia takkan berhenti selagi dia tidak puas menyakitkan hati wanita itu Baginya wanita bermata duitan seperti itu terlalu hina di matanya Namun Johan terlupa What goes around, comes around Lalu satu saat hatinya mula disapa rindu Berubah sama sekali putaran hidupnya Tidak diduga dalam pada dia mengharapkan cintanya berbalas, Johan berhadapan pula dengan rancangan Lyn yang mahu membalas semula segala kesakitan yang diterimanya Dendam dalam cinta ini mula memusnahkan ikatan suci mereka Kedegilan Lyn memahat tembok dendam membuatkan Johan tercari cari jawapan yang dicarinya Tegakah dia dibenci oleh isterinya itu Sepertimana dia pernah membenci wanita itu Apakah penghabisan kisah mereka Apa pula cerita lama itu. Turun naik mood aku untuk habiskan cerita ni Olahannya cantik cuma ada ketika aku skip dan lompat lompat jugak supaya nak cepat habis Tak habis habis asyik gaduh je si Johan dengan Lyn ni Kadang kadang tu Johan sebenarnya nak memujuk Lyn tapi ayat tu tak kena tempat contohnya dalam nak memujuk tiba tiba terkeluar nama Laila, mana tak angin si Lyn tu Johan bukan lelaki sempurna begitu juga dengan Lyn Masing masing nak tunjuk ego, nak tunjuk keras kepala, nak tunjuk diri lebih hebat dan bla b Turun naik mood aku untuk habiskan cerita ni Olahannya cantik cuma ada ketika aku skip dan lompat lompat jugak supaya nak cepat habis Tak habis habis asyik gaduh je si Johan dengan Lyn ni Kadang kadang tu Johan sebenarnya nak memujuk Lyn tapi ayat tu tak kena tempat contohnya dalam nak memujuk tiba tiba terkeluar nama Laila, mana tak angin si Lyn tu Johan bukan lelaki sempurna begitu juga dengan Lyn Masing masing nak tunjuk ego, nak tunjuk keras kepala, nak tunjuk diri lebih hebat dan bla bla bla Tengok lah bila Johan tengah marah Kata katanya umpama belati, sakit ya amat Akhirnya makan diri sendiri.Kerana Johan yang menyebabkan Lyn jadi seperti itu, keras hati dan pendendam Antara cintanya kepada Johan, Lyn memilih untuk melaksanakan misinya terhadap Johan Lelah jadinya aku bila membaca kisah mereka berdua Berapa banyak masa la yang Lyn mahu untuk memaafkan Johan Johan yang suka mendesak tetapi tidak berputus asa memujuk Lyn Ada kawan untuk mengingatkan dosa pahala pon tak memberi kesan apa apa.Pengakhiran yang baik apabila Lyn akhirnya sedar akan kekhilafan diri sama jugak dengan Johan Masing masing berusaha untuk menerima takdir dan menjadi insan yang lebih baik Aku jadi kagum bilamana skop kerja diterangkan dengan baik Baru aku boleh faham apa tugas HR, apa tugas manager dalam skop dunia penerbangan dan lain lain p s Aku baru tahu yang Adnil Zaff dan Fazlyn Ridz adalah orang yang sama Baru ja habis baca buku ni dalam 2 hari lepas Bagi saya best buku ni Kira buku tebal yang berjaya saya habiskan dalam 3 hari Maklumla time Syawal ni Suka watak heroin dalam cerita ni Bukan jenis yang menurut perintah dan pasrah Degil betul dan penuh dendam disebabkan penghinaan yang diterima dari suami sendiri Dia berkahwin pun bukan kerana harta tetapi kerana hubungan silatulrahim yang terjalin antara kedua buah keluarga Tetapi si suami tak boleh terima, dan mengatakan si isteri ber Baru ja habis baca buku ni dalam 2 hari lepas Bagi saya best buku ni Kira buku tebal yang berjaya saya habiskan dalam 3 hari Maklumla time Syawal ni Suka watak heroin dalam cerita ni Bukan jenis yang menurut perintah dan pasrah Degil betul dan penuh dendam disebabkan penghinaan yang diterima dari suami sendiri Dia berkahwin pun bukan kerana harta tetapi kerana hubungan silatulrahim yang terjalin antara kedua buah keluarga Tetapi si suami tak boleh terima, dan mengatakan si isteri berkahwin kerana harta keluarganya jadi si suami membenci si isteri Prolog permulaan cerita ni pun dah menarik minat saya nak baca apa terjadi seterusnya Cerita ni pun buka PENUH GULA yang boleh buat kita kena DIABETIS hehehehe Cara penulis cerita macam saya tengah menonton drama live pula.Cerita ni bukan hanya pasal perkahwinan, tapi dalam ni ada cerita masa zaman komunis diawal prolog nya Bukan senang untuk mendapatkan sebuah kemaafan dan cara pembalasan dendam si isteri yang TRAGIS sekali hehehe.Tahniah buat penulis untuk buku ni Saya tak pasti adakah buku pertama dah ada buku dari penulis ni sebelum ni Rasanya penulis ni mugkin berasal dari Lahad Datu, Sabah 1 perkataan yang bole dirumuskan tentang kisah perilaku Johan dan Lyn ni adalah terlampau kuat merajukkuat melawankeras hati degildendamsombongkuat gaduhmulut laserkuat mengusikpakar pujukkuat kerjasayangSebab2 terlampau ni lah, 2 watak ni susah nak kecapi bahagia 9 bulan diawal perkahwinan adalah kisah gaduh rajuk pujuk mereka yang dah mengambil isi 3 4 novel sudah Selebihnya 1 3 merangkumi 11 bulan Lyn bersembunyi daripada suaminya dan 2 3 bab kisah bahagia mereka Tepuk tangan untuk diri s 1 perkataan yang bole dirumuskan tentang kisah perilaku Johan dan Lyn ni adalah terlampau kuat merajukkuat melawankeras hati degildendamsombongkuat gaduhmulut laserkuat mengusikpakar pujukkuat kerjasayangSebab2 terlampau ni lah, 2 watak ni susah nak kecapi bahagia 9 bulan diawal perkahwinan adalah kisah gaduh rajuk pujuk mereka yang dah mengambil isi 3 4 novel sudah Selebihnya 1 3 merangkumi 11 bulan Lyn bersembunyi daripada suaminya dan 2 3 bab kisah bahagia mereka Tepuk tangan untuk diri sendiri kerana berjaya menamatkan kisah mereka yang pasang surut di setiap pertemuan Best. kisah Johan Dan Lyn yg terpaksa berkahwin kerana aturan keluarga Johan yg tak puas Hati trs menghina Lyn Lyn berdendam dgn Johan. masa ni geram dgn mulut celupar Johan Adnil zaff telah tulis Satu lagi bukunkisah Johan Dan Lyn Tajuk curanglah lagi.. A benci, B redha A cinta, B lari Sepanjang baca novel ini, Yuni rasa macam main police and thief pula. 1 4 of the book merangkumi kisah their arranged marriage dan apa yg telah berlaku dalam perkahwinan mereka Permulaan kebencian Lyn terhadap Johan hingga bibitkan dendam di hati Johan yg berlebihan mencaci maki Lyn hingga keluarganya juga menerima tempias amarah Johan 2 3 4 of the book, Johan muka sedar khilaf diri Misi meminta maaf dan memujuk dijalankan kerana dia mula jatuh cinta pada sang isteri Lyn pula mula melaksanakan dendam Lagi2 dengan kehadiran Laila yg cuba membuat onar dengan m 1 4 of the book merangkumi kisah their arranged marriage dan apa yg telah berlaku dalam perkahwinan mereka Permulaan kebencian Lyn terhadap Johan hingga bibitkan dendam di hati Johan yg berlebihan mencaci maki Lyn hingga keluarganya juga menerima tempias amarah Johan 2 3 4 of the book, Johan muka sedar khilaf diri Misi meminta maaf dan memujuk dijalankan kerana dia mula jatuh cinta pada sang isteri Lyn pula mula melaksanakan dendam Lagi2 dengan kehadiran Laila yg cuba membuat onar dengan memberi Lyn gambaran seolah2 Johan dan dia masih bersama Terkena pula gurauan Johan yg tak sesuai dalam keadaan apa sekalipun, bertambah rumit rumahtangga mereka.Memang setengah dari novel ini penuh dengan dendam dan amarah Lyn Pujuk rayu Johan dan Laila yg menganggu Bukan saya tak memahami mengapa Lyn begitu but u must know when enough is enough Walaupun telah dilaksanakan dan dilunaskan masih tidak mencukupi untuk memadam sakit hati dia Mungkin kerana dia sebenarnya turut merasa kesakitan yg she inflicted upon Johan emotionally.Last quarter, is healing process Lyn meninggalkan Johan Then mula sedar khilaf dia di mana dan kembali semula bersama Ada lagi main tarik tali dari Johan..alah lemaunya Sesudah tu pula Lyn sikit2 meradang Mungkin kesan dari hubungan lalu Johan Laila yg sering menjadi topik utama dahulu dan tika ini Cepat sangat melatahnya tanpa mendengar hingga habis Ada excuse Pembawakan budak.Saya mmg suka watak hero yg awalnya menjunjung ego, sejuk beku whatever asalkan later on dia benar2 insaf Heroin pula, saya suka yg lembut dan tegas But its a NO for me for this novel Lyn seorang pendendam yg tegar Selagi dia tak exact vengeance, selagi itu hati dia tak puas Dah mmg begitu sikap dia, nak apakan lagi cantik olahan dari mula sampai habis kisah Terdapat ketelitian di dalam penceritaan Bahasa yang tercoret pun ada manis seperti madu dan ada perit pedih meracun fikiran. haa jangan main main Kalau dibahagian dialog beracun rasa nak baling buku kat dinding sebab sakit sangat hati masa baca See permainan perasaan emosi yang dicelarukan oleh penulis suka buku ni sebab padat dan takde lompang buat hati menunggu ketika membacanyaAda kisah lama yang menemukan jodoh antara nur azlyn isa cantik olahan dari mula sampai habis kisah Terdapat ketelitian di dalam penceritaan Bahasa yang tercoret pun ada manis seperti madu dan ada perit pedih meracun fikiran. haa jangan main main Kalau dibahagian dialog beracun rasa nak baling buku kat dinding sebab sakit sangat hati masa baca See permainan perasaan emosi yang dicelarukan oleh penulis suka buku ni sebab padat dan takde lompang buat hati menunggu ketika membacanyaAda kisah lama yang menemukan jodoh antara nur azlyn isabel dengan ahmad rafael johan Walaupun johan jelas menolak lyn sekalipun telah bernikah, lyn tetap mengeraskan hatinya menerima segala perlakuan johan Cumanya hatinya cukup terguris bilamana johan menghina ibu bapanya yang johan anggap menjual anak demi peroleh kesenangan dalam hidup Dia lupa, segala perbuatan ada balasan Dikala katanya hati membenci tanpa disangka perasaan kasih cinta yang wujud Adakah sesenang itu lyn mahu lupakan segala apa yang johan lakukan dan hilangkan segala perit pedih di hati dengan hinaan yang diterimanya. apakah kisah lama yang menjodohkan mereka Selama mana johan mampu mengharap kasih dan selama mana lyn mampu menyimpan dendam banyak persoalan nih kisah yang romantis yang meruntun jiwa Best. Sebab perkahwinan antara Johan dan Lyn dirahsiakan sehingga ke akhir novel Semuanya disebabkan nazar ayah Johan setelah ibu bapa Lyn menyelamatkan ibu Johan yang sedang sarat mengandungkan Johan ketika itu.Watak Johan yang sangat2 menyakitkan hati pada mulanya, mulut xde insurans Tapi xde lama sangat Jatuh hati kat Lyn masa ayah Johan masuk hospital lepas bertengkar dengan Johan How easy was that Lyn Seorang wanita yang pendendam Dan nusyuz Idk about other people, but I m not really in fa Sebab perkahwinan antara Johan dan Lyn dirahsiakan sehingga ke akhir novel Semuanya disebabkan nazar ayah Johan setelah ibu bapa Lyn menyelamatkan ibu Johan yang sedang sarat mengandungkan Johan ketika itu.Watak Johan yang sangat2 menyakitkan hati pada mulanya, mulut xde insurans Tapi xde lama sangat Jatuh hati kat Lyn masa ayah Johan masuk hospital lepas bertengkar dengan Johan How easy was that Lyn Seorang wanita yang pendendam Dan nusyuz Idk about other people, but I m not really in favour this type of wife Ye, walaupun diperlakukan Johan dengan kejam, ada caranya untuk seorang wanita membalas.Lyn merancang untuk membuat Johan jatuh cinta kepadanya lepas tu tinggalkan Johan A plan busted earlier in the story by Lyn s bff yang lembut sebab tak nak Lyn buat kesilapan Tapi Johan diamkan saja Last straw, Lyn goda Johan sehingga keduanya berakhir di ranjang dan tinggalkan Johan tanpa pesan the next day.Then they got back together This is a prequel to Curanglah Lagi which to me, is much superior than its prequel